Mahamevnawa Buddhist Monastery Netherlands

Mahamevnawa Buddhist Monastery Netherlands is een Boeddhistische vereniging die nu al 3,5 jaar bestaat in Nederland. Het is een tak van de grotere organisatie ‘Mahamevnawa Buddhist Monastery’ die gevestigd is in Sri Lanka. Het klooster heeft als doel het beoefenen en verspreiden van de leer van De Boeddha zoals deze in de originele Boeddhistische paliteksten is weergegeven. Wat u van onze monikken hoort is altijd terug te vinden in deze teksten.

Tot nu toe heeft ons klooster in Nederland meditatie programma’s, Boeddhistische lezingen en programma’s aangeboden voor de Sri Lankaanse gemeenschap. Nu hebben we de mogelijkheid om ook de Nederlandse mensen te helpen om kennis te maken met deze buitengewoon mooie leer. De aanwezige monnik zal iedere eerste en derde zondag van de maand een programma aanbieden waarin gesproken wordt over de leer van De Boeddha en tevens diverse meditatietechnieken worden uitgelegd.

 

De leer van De Boeddha

In het kort gaat de leer van de Boeddha over het begrijpen van vier dingen en het ontwikkelen van drie dingen. De Vier Nobele waarheden zijn : lijden, de oorzaak van lijden, het beëindigen van lijden en het pad dat leidt tot de beëindiging van al het lijden. In dit pad worden drie dingen ontwikkeld: deugdzaamheid, concentratie en wijsheid.

De Boeddha garandeert dat wie zijn leer beoefent buitengewoon geluk zal ervaren.

Wie zich al eerder verdiept heeft in Boeddhisme zal weten dat wedergeboorte en de wet van kamma (of karma) een onmisbaar onderdeel zijn van de leer van De Boeddha. Dit zal uiteraard ook aan bod komen in onze programma’s.

 

De programma’s

Wat wordt er gedaan in de programma’s?

In de programma’s wordt uitgelegd wie De Boeddha was, wat zijn doel was en wat hij onderwees of leerde. Tevens wordt een aantal meditatietechnieken aangeboden.

De programma’s vinden plaats op iedere eerste en derde zondag in de maand, van 14:00 tot 16:00 uur. Een kort overzicht:

  • 14:00 – Onderdeel van de leer van De Boeddha
  • 14:45 – Meditatie
  • 15:30 – vragen
  • 16:00 – Einde progama

Iedere keer worden verschillende meditatie technieken geoefend.

 

Data

07 Juli 2019 (Begin datum) / 21 Juli 2019

04 Augustus 2019 / 18 Augustus 2019

01 September 2019 / 15 September 2019

06 Oktober 2019 / 20 Oktober 2019

Als u meer informatie wilt dan kunt u op de open dag 09-06-2019 spreken met de monniken.

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het programma. Als u graag iets wilt doneren kan dat. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen en deel te nemen!

 

Contactgegevens

Mahamevnawa Buddhist Monastery

Tel: 0294785076 / Email: info@mahamevnawa.nl